Tree of Tales

Herinner je je de Efteling attractie waar je alleen in mocht als groot genoeg was? In Luxemburg draaiden we het om. PronkStudio maakte een museum dat verboden is voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar kunnen er ongestoord ontdekken, rennen, rausen en klauteren. Spelenderwijs leren ze over levensthema’s waar elk kind mee te maken krijgt.

Mini kosmos in een reuzenboom
Fafu, Batz en Flitzi zijn maar een paar van de karakters die in de metershoge boom in het museum wonen. Hoewel, een boom? Lijkt zijn stam niet meer op een giraffennek? En hoe zit het met de ondergrondse wortels waartussen je kunt verdwalen? De oude gigant met wel drie verschillende basten, heeft al heel wat stormen doorstaan. Hij is lief, maar daagt ook uit. Hij vertelt verhalen met behulp van zijn bewoners. Over anders zijn, vriendschap, samenwerken, discussiëren. Zo ontdek je waarom Fafu altijd zo stoer doet, of hoe je alleen met een vriendje de nootjes in de boomtop krijgt. Kom je nog een keer terug? Dan is er, passend bij je leeftijd, weer iets heel anders te ontdekken.

Van droombeeld tot openingsdag
Met de opening van het Plomm Kannermusée is een jarenlange wens van Kannerhaus Wooltz in vervulling gegaan. Pronk stond aan de basis van het totale project. Van doelgroepen keuze en het idee van de boom, tot de uitwerking van de verhalen die erin verteld worden. De boom is tijdloos en duurzaam. Door oneindige opties om karakters toe te voegen en nieuwe thema’s te belichten. Dit maakt het geheel ook budgettair slim. Goed passend bij alle uitdagingen waar een nieuw startend museum mee te maken krijgt.

The Tree of Tales in the PLOMM Children’s Museum gives storytelling a central place

Manon Eisher, Directeur Kannermusée PLOMM

In samenwerking met: Porum, MCW en Heijmerink Wagemakers