Bau Mit aan de stad Stuttgart

Stadtpalais Stuttgart

Op een kleurrijke bouwplaats bouwen dromers en doeners samen aan hun stad. Er word gesleept met grote en kleine bouwblokken, rivieren en bergen moeten worden omzeild of verlegd, om vervolgens het geheel met de sloopkogel weer met de grond gelijk te maken.

‘Man sieht immer wieder Kinder tanzen, wenn hier die Stadt zum Leben erwacht.’
- Silvia Gebel - Leitung Bildung und Vermittlung im Stadtpalais

In het vernieuwde Stadsmuseum Stuttgart wordt niet alleen de geschiedenis verteld maar ook haar heden en de toekomst bediscussieerd. Deze brug tussen het verleden en de toekomst uit zich ook in het eigenzinnige stadslaboratorium in de kelder waar kinderen de rol van planoloog, architect en burgemeester in één vertolken.

Aan de balie wordt de jonge bezoeker voorbereid op haar nieuwe rol. Ze krijgen een plano doos uitgereikt die ze in elkaar zetten en zich eigen maken met stickers en stiften. Deze doos is hun eerste bouwsteen. Samen met de bestaande blokken bouwen ze samen aan hun stad. In het midden van de ruimte staat de ‘Litfaßsäule’ daar halen ze hun opdracht op. Samen met andere bouwcollega’s kunnen zij de stad naar eigen inzicht bouwen. Maar let op, de klok telt af! Nog 20 seconden en dan komt de stad tot leven door de lichtshow!

1 / 9 - Photo: Lichtgut / Leif Piechowski
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9