Brand Meester!

Veiligheidsregio Haaglanden

In de woonkamer zie je een vlammetje onder het kussen verschijnen. Eerst nog klein maar al snel is het een flinke vlam. Brand! Je hoort het geluid van een rookmelder en boven je hoofd gaat het licht en de sirene aan. Gelukkig de brandweer is onderweg! In de woonkamer is de vlam inmiddels omgeslagen in een wild vuur. Valt er nog wel iets te redden?

‘Een brandveilige samenleving is een taak van ons allemaal.’
- www.brandweer.nl

Brandpreventie is een steeds belangrijker onderdeel van het werk van de brandweer, want voorkomen is nog altijd beter dan blussen. Voor de Veiligheidsregio Haaglanden bedachten we een concept voor het Brandweer Informatie Centrum (BIC) in de brandweerkazerne in Delft gericht op jongeren uit groep 8 van de basisschool. Het BIC focust op twee kernboodschappen: wat zijn de meest voorkomende brandoorzaken en hoe kan je deze voorkomen? En, in geval van brand, hoe vlucht je op een veilige manier.

Vanuit de bestaande plattegrond hebben we alle stappen in het bezoek uitgedacht. Iedere ruimte heeft een eigen beleving en communicatief doel. Door een voorbereidende en een afsluitende les aan het bezoek toe te voegen maken we de impact zo groot mogelijk. Zo komen inhoud, vorm, educatie en beleving samen in één heldere boodschap die beklijft.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11