CSI Continium

Continium Discovery Center

In de bergen, op de grens tussen Oostenrijk en Italië, is een lichaam ontdekt. Onderzoeker Kees Koud heeft jouw hulp nodig om te ontdekken wat er is gebeurt. Gaat het om een ongeluk of is hier meer aan de hand? Trek een laboratoriumjas aan, grijp een klembord en duik in het onderzoek!

‘Het leukste van CSI Continium vond ik dat het een uitdaging was om te ontdekken wat er met ijsmummie Ötzi is gebeurd. Dat je niet meteen weet: dat is het!’
- Floor (8)

Continium kreeg de uitdaging om een bestaande tentoonstelling rondom Ötzi de ijsman opnieuw te ontwikkelen voor hun publiek. Samen bedachten we een concept waarbij we de vondst van Ötzi bekijken als een hedendaagse moordzaak. Op deze manier kijken we door de ogen van een forenisch rechercheur naar de vondst en kunnen we moderne technieken en wetenschap inzetten om samen met het publiek tot de oplossing te komen.

Het verhaal rondom Ötzi is fascinerend en hoe meer we er over weten, hoe meer vragen er rijzen. Zo had hij een pijlpunt in zijn lichaam, maar ook is duidelijk dat hij daarmee nog een tijd geleefd heeft. Het verhaal is steeds belicht vanuit een historische of een sociaal-culturele insteek. De uitdaging was dan ook om dit verhaal in een hedendaagse context voor een breed publiek interessant te maken.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

Samen met Continium bedachten we het concept en werkten dit uit tot een volledig conceptplan. We ontworpen de plattegrond en een thematische en chronologische indeling op zo’n manier dat deze tentoonstelling kan gaan reizen. We ontworpen de visuele taal en de basisprincipes van de spellen en realisatie zodat de medewerkers van Continium deze zelf konden uitwerken.