De wereld gespiegeld

Museum aan de Stroom
‘Wie omhoog kijkt - en de bezoeker wordt uitgenodigd om dat regelmatig te doen, in navolging van de ontdekkingsreizigers van vroeger - ontdekt een weergaloze sterrenhemel’
- Architectenweb

Voor het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen ontwierp Pronk een even duurzame als kostenvriendelijke tentoonstelling. Maar liefst 90% van de materialen die gebruikt werden voor De Wereld Gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu, zijn afkomstig uit een voorgaande tentoonstelling. Al is daar niets meer van te zien. Een avontuurlijke tentoonstelling, die met een beperkt budget gebouwd is, en toch een rijke uitstraling heeft. Met dit ontwerp laat Pronk een nieuwe manier van tentoonstellingsontwerpen zien.

Bij het wisselen van tentoonstellingen worden vaak kostbare materialen weggegooid. Dat is niet alleen niet duurzaam, maar ook nog eens kapitaalvernietiging voor de musea. Wij willen musea inspireren om anders met hun materialen om te gaan en ze slim her te gebruiken. Op die manier kunnen ze veel meer uit hun budgetten halen of vaker van tentoonstellingen wisselen, wat weer meer bezoekers oplevert.

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13