Hand in hand kameraden!

Feyenoord Museum

Hoe voelt het om door die spelerstunnel te lopen? Wachtend tot je eindelijk mag spelen? Het harde ondefinieerbare gejoel van buiten staat in scherp contrast met het zenuwachtige gefluister in de tunnel. Tik tik tikkkk van noppen op beton. Steeds harder geschreeuw, geklap, gebrul… en dan …sta je ineens in die kolkende Kuip.

‘De cupwinst in 1970 was de kroon op 25 jaar wederopbouw die datzelfde jaar gevierd werd. Voor veel mensen is de Europacup een onderdeel van hun eigen geschiedenis en daarom hét pronkstuk van het Feyenoord Museum.’
-

De gehele tentoonstelling staat op een speciaal ontworpen voetbaltapijt. De vijfhoek van de voetbal is plat geslagen tot een origineel grid. Dit geometrisch grid is een krachtig draagvlak waar de gehele tentoonstelling op rust.

De voormalige Feyenoordzaal aan de historische Olympiazijde, op steenworp afstand van het beeld van Coen Moulijn, is getransformeerd tot de ultieme Feyenoord ervaring. Een museum van het volk. Waar je je als bezoeker te goed kan doen aan de weldaad van relikwieën, aandenken, hoogtepunten, foto’s, films en andere memoranda van de club.

Geïnspireerd op de architectuur van De Kuip, met haar zichtbare robuuste constructie, zo zijn ook de eilanden ontworpen uit robuust staalwerk. Een vijftal thematische eilanden die het mogelijk maken om steeds weer nieuwe combinaties van voorwerpen en verhalen te maken rondom een aantal vaste thema’s. De grafiek is gebaseerd op het klassieke Feyenoord shirt, een kleurpalet van vier roodtinten in combinatie met zwarte, grijze en witte accenten. De tijdlijn langs de wand, waarin ook films en objecten te zien zijn, is eenvoudig up-to-date te houden. Zodat ook de nieuwste wapenfeiten toe te voegen zijn.

De uiteindelijke foto's komen heel dicht bij onze schetsen van bijna een jaar eerder. Dat is voor ons altijd een goed teken, want dat betekent dat we dicht bij onze uitgangspunten gebleven zijn.

1 / 17
2 / 17
3 / 17
4 / 17
5 / 17
6 / 17
7 / 17
8 / 17
9 / 17
10 / 17
11 / 17
12 / 17
13 / 17
14 / 17
15 / 17
16 / 17
17 / 17