De kunst van lezen

Museum Meermanno

Futuristisch ogende eilanden in wit en grijzen doorbreken het klassieke bloemrijke interieur en benadrukken zo de vooruitstrevendheid van het onderwerp: de toekomst van het lezen.

De strakke eilanden opgesteld in de zeven kamers op de begane grond, lijken door de combinatie van licht en spiegelfolie te zweven in de ruimte. Op de plateaus staat een ranke opstelling die als onderlegger fungeert voor de experimenten van kunstenaars.

‘Lezen is een beleving waarbij meerdere zintuigen met je meelezen. In de tentoonstelling is niet alleen van alles te zien, maar vooral ook te doen. Mis het niet en ervaar het zelf!’
- Museum Meermanno

Thematisch ingedeeld representeert elke van de kamers een andere aspect van het nieuwe lezen. Wandelend door de ruimte verbinden de eilanden het educatie lab voor de jongeren en de meer dan twintig installaties in het museum op een avontuurlijke en overzichtelijke wijze. Deze twee tijdelijke tentoonstellingen maken de verandering van onze manier van lezen inzichtelijk en interactief. Van het bekende papieren boek tot technologische hoogstandjes, zoals de prints van Carina Hesper die reageren op je lichaamstemperatuur, met jou de bezoeker als middelpunt.

Deze opstelling markeert de eerste samenwerking tussen Museum Meermanno en de Koninklijke Bibliotheek.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8