Vaccinaties Ja!/Nee?

Het Natuurhistorisch / EMC

Lang was de boodschap rondom vaccinatie: gewoon doen! De overheid stond er achter en prikken werden uitgedeeld door mensen in witte jassen, dus dat moest wel goed zijn. Die tijd is geweest. De witte jas is zijn autoriteit verloren en mensen zijn mondiger en kritischer dan ooit. Mensen willen zelf een afweging maken. In deze tentoonstelling, een samenwerking tussen het Natuurhistorisch Museum en het Erasmus MC, nemen we de twijfel serieus en vragen we mensen voor ze naar binnen gaan te kiezen: Vaccineren Ja! of Nee?.

‘Healthy young child goes to doctor, gets pumped with massive shot of many vaccines, doesn't feel good and changes - AUTISM. Many such cases!’
- Donald J. Trump - President of the U.S.A.

Wel of niet vaccineren? Eigenlijk is het geen echte vraag en toch is het een actueel maatschappelijk probleem. Door beide kanten aan het woord te laten nemen we de discussie serieus. We geven bezoekers antwoord op al hun vragen; "Wat zijn de ingrediënten van een vaccin?" We voeden ze met de feiten en tonen ze de geschiedenis van het vaccineren. Want we kunnen er wel vanuit gaan dat als mensen alle feiten kennen het antwoord op de vraag evident zal zijn.

In het midden van de tentoonstelling komen voor- en tegenstanders elkaar tegen en spelen ze een spel tegen elkaar. Dit spel, een aangepast versie van Jenga, laat zien wat het dalen van de vaccinatiegraad betekent voor de groepsimmuniteit. Want daar zit de echte pijn van het vaccinatiedebat.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6