Verhalen ontdekken met alle zintuigen

Stel je voor, je loopt een geheimzinnige donkere ruimte in, waar plotseling één spot oplicht. Je ziet een levensgrote man, hij begint tegen je te praten. Of je een geheim kunt bewaren? Hij stuurt je op pad, waar gaat het heen?
Als onze zintuigen worden geprikkeld, en als de inhoud ons boeit, staan we veel meer open om te leren. Daarom ontwerpen we onze verhalende ruimtes op zo’n manier, dat bezoekers op ontdekkingsreis kunnen gaan.

We ontwerpen vanuit deze zeven principes

Waar staan jullie voor?

We starten het project met het bespreken van de doelgroepen en de essentie, de aard van jullie museum of organisatie. Deze kan al bestaan, of we kunnen deze gezamenlijk bepalen in een workshop. De essentie stuurt de opzet van het verhaal en de keuzes gedurende het project.

De spinnenlijm

Wat wordt het verhaal? Wat is de rode draad die alles verbindt? Hieromheen creëren we een wereld waar mensen zich tijdelijk in kunnen verliezen. Of het nu aerodynamica is, regionale gebruiksvoorwerpen of brand, tot het allerkleinste detail stemmen we vorm en inhoud op elkaar af. Tot één mooie belevingswereld.

Geprikkelde zintuigen

De ene bezoeker leert het meest door te voelen, de andere door te luisteren of te lezen. Door de juiste zintuigen te prikkelen en de ruimte optimaal in te zetten, stimuleren we mensen om het verhaal op te nemen.

Informatie tiramisu

Waar haak je in, waar haak je af? Het is belangrijk om informatie in stappen, gelaagd en speels aan de bezoeker te presenteren. Door hier een goede balans in te vinden geven we bezoekers ongemerkt heel veel informatie mee.

Hoe verbinden we met de kijker?

Elk verhaal heeft andere aanknopingspunten om mensen te bereiken. Zo werken we bijvoorbeeld met sleutelpersonen die de geschiedenis tot leven wekken. Of maken we vergelijkingen met het nu. We zorgen ervoor dat het publiek zich kan verhouden tot de boodschap. En wordt uitgenodigd om zelf mee te doen.

Magie en aandacht

We zijn ontwerpers in hart en nieren en maken graag mooie dingen, voor grote én kleine budgetten. Soms ontstaat er opeens iets wat we vooraf niet konden verzinnen. Dat is de magie van ontwerpen. De aandacht die erin zit, maakt alles mooier. Bezoekers zien misschien niet alle details, maar erváren ze wel.

Duurzaamheid

We hebben oog voor de wereld om ons heen. In hoe we werken maar ook in wat we bedenken. In ons ontwerp maken we bewuste materiaalkeuzes en houden rekening met de tijdgeest. We proberen altijd iets neer te zetten wat tijdloos is, waar toekomstige updates mogelijk zijn. Zo zorgen we dat onze tentoonstellingen lang meegaan.