Museum Hoge Woerd

Hét archeologiemuseum van Utrecht is gehuisvest in Castellum Hoge Woerd. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse schip met zijn complete inventaris, beklim de muren van het imposante fort en reis door de geschiedenis van mens en landschap. Een uniek en interactief museum voor jong en oud, dat bovenop het originele fort staat.

In 1997 werd hét kroonjuweel van Museum Hoge Woerd gevonden: het schip ‘De Meern 1’. Deze vondst is het startpunt van ‘3000 jaar wonen en werken in het Nederlandse rivierengebied’ en geeft een inzicht in het leven, werken van De Romeinen rondom de Limes.

Iedere ruimte heeft zijn eigen vormentaal en thematiek. De thema’s worden op verschillende manieren en niveau’s verteld via 360º projecties, peppersghost en projectionmapping, altijd in combinatie met echte voorwerpen en in dienst van het verhaal.

Houtkamer
Deze nieuwe expositieruimte, onlangs toegevoegd aan het museum, staat volledig in het teken van hout. Hout is het goud van de Nederlandse archeologie, want het bevat een schat aan informatie. Hout was van levensbelang voor de Romeinen.

Zeer interessant museum en een echte aanrader ... een opgegraven boot van de Romeinen ... ongelofelijk. Zeer educatief museum!

Lieveva (review google)

In samenwerking met: Podium, Heijmerink Wagemakers
Fotografie: Mike Bink + Porum