Informatiecentrum Binnenhof Renovatie

Wist je dat ons Binnenhof het oudste nog in gebruik zijnde regeringscentrum van de wereld is? Al 800 jaar wordt Nederland vanaf deze plek bestuurd. Tijdens de renovatie wordt achter elk plafond, elke muur en onder elke vloer geschiedenis gevonden.

Depot vol verhalen
We maakten een informatiecentrum waarmee het publiek de verbouwing kan volgen. Een depot vol verhalen. Van archeologische vondsten tot een pluche stoeltje uit de tweede kamer dat het hart van onze democratie voor iedereen voelbaar maakt. In de historische kelder met gewelven waan je je eeuwen terug. Je beleeft er met behulp van animaties en een verkleurende, reusachtige maquettetafel de ontstaansgeschiedenis van het Binnenhof.

Begrip voor renovatie
Duurzaamheid, techniek, ambachten – het zijn pas een paar van de thema’s die je meenemen door de renovatie. Door de spellen, gluurkastjes en objecten met handgeschreven labels begrijp je waarom het moderniseren van deze historische plek zo zorgvuldig gebeurt. De tentoonstelling biedt alle ruimte om te wisselen van inhoud. Zodat bouwfases uitgelegd kunnen worden en nieuwe vondsten een plek krijgen. Zoals de 99 jaar oude tijdscapsule onder de sokkel van Koning Willem II, met een boek over de Slag van Waterloo en een lofdicht, die direct aan iedereen getoond kon worden.

Nu het Binnenhof niet toegankelijk is voor het grote publiek is dit informatiecentrum een prachtig alternatief waar mensen het Binnenhof kunnen ontdekken.

Saskia Bruines, wethouder

In samenwerking met: Podium, MCW, Porum, Heijmerink Wagemakers
Fotografie: ©Porum