Markiezenhof - Geheimenpaleis

Houd jij van geheimen? Anne FrankLance Armstrong, Leonardo da Vinci, wijzelf, iedereen heeft ze. Mensen kunnen zelfs niet zonder! In het Geheimenpaleis in Bergen op Zoom ontdek je waarom. Laat je bij het gedimde licht van de historische Blauwe Zaal meevoeren langs een reusachtige maquette, terwijl je verhalen hoort over een Zeeridder, half mens, half vis. Baron van Coehoorn, derde generatie Friese militair. Of Prinses Paulientje, een van de kleinste mensen die ooit heeft geleefd. Kom erachter hoe we gedurende de geschiedenis van Bergen op Zoom tot de andere kant van de wereld door onze geheimen meer verbonden zijn dan we denken.

Vertel jij jouw geheim?
Durf jij na alle ontboezemingen je eigen geheim te delen? Schrijf ‘m op de geheimenwand. Wil jij er juist voor altijd vanaf? Stop ‘m dan in de geheimenvernietiger. Markiezenhof in Den Bosch is leuk voor jong en oud.

Meer weten?
In januari 2020 interviewde Marlies van Lier van ZuidWest TV alle betrokkenen van dit bijzondere project, waaronder Jesse van Tetterode & Twan Minten. Bekijk hier het gehele programma.

‘Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is het geheimzinnigste museum van de wereld.’

Jesse van Tetterode

In samenwerking met: Tony Works, Heijmerink Wagemakers
Film: Elf Graden