Suske & Wiske Museum

Provincie Antwerpen

Via een spannende tunnel kom je in de avonturenwereld van Willy Vandersteen. In zijn fantastische wereld kan alles; reizen over de wereld, door het heelal én door de tijd. Hier heten al zijn helden en heldinnen je hartelijk welkom. In de gekleurde introductieruimte, vraagt Willy je persoonlijk om hem te helpen bij het maken van zijn nieuwste strip. Pak één van de gekleurde telefoonhoorns en begin je reis.

‘Het loopt hier als een trein. Bezoekers zijn super enthousiast! Gisteren zei er een juf nog dat ze de sfeer en de vormgeving van het museum zo mooi vond. En dat was nog voor ze nog maar iets gedaan hadden. Het is echt een schot in de roos!’
- Annemie Van den Eynden - Educatief Medewerker

Het Suske en Wiske museum was al een succes, maar wel wat gaan slijten in de loop van de jaren. Daarbij kwam een koerswijziging: het nieuwe museum moest niet alleen over Suske en Wiske gaan, maar over het complete oeuvre van Willy Vandersteen en alle verhalen en karakters die hij bedacht heeft. Van Piwo het houten paard tot De Rode Ridder, Bessy, Robert en Bertrand, Biggles en De Geuzen. Samen met het museum kwamen we tot een nieuwe merkessentie en wisten deze te vertalen naar een masterplan. Een plan waarin naast een rijke ervaring voor kinderen en families ook ruimte is voor de echte fans.

Een belangrijk deel van het museum is ingericht als interactief spelparcours. De negen verschillende ruimtes hebben een eigen thema met herkenningspunten uit de stripboeken. In iedere ruimte ligt een ander uitdagend spel op je te wachten. Het resultaat van het spel wordt door het systeem opgeslagen. Aan het eind van je reis ontvang je jouw eigen unieke strip.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

In het spelparcours wilden we de bezoeker het gevoel geven dat ze een ruimtelijk stripverhaal zijn binnen gestapt. Deze ruimtes zijn gehuld in de klare lijnen van een strip die nog ingekleurd moet worden. Naast het museumparcours hebben we ook de ontvangsthal en de algehele signing van het museum ontworpen.