Ons erfgoed op de kaart

Unesco is bekend om het verdrag en de daarbij behorende Werelderfgoedlijst. Het verdrag uit 1972 heeft als doel om erfgoed dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te bewaren voor toekomstige generaties en bevordert daarmee wederzijds begrip tussen culturen.

10 locaties verbonden met elkaar
Het Koninkrijk der Nederlanden kent 10 locaties die op de lijst staan; Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel van Amsterdam en Van Nellefabriek.

De exhibita die wij ontwikkelden zorgen voor verbinding tussen de verschillende erfgoederen en voor (wereldwijde) herkenbaarheid. De exhibits inspireren en motiveren om ook de andere locaties te bezoeken. Niet elk werelderfgoed is mooi, maar alle zijn uniek, van groot belang voor iedereen en onvervangbaar. 

Ze vertellen op bijzondere wijze onze band met het water als vriend en vijand, onze samenleving en handelsgeest, maar ook de unieke ontwerpen gemaakt door de mens.

Boris van der Ham, Voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland

In samenwerking met: PlusOne, Brandwacht en Meijer
Fotografie: Mike Bink