Verhaal van Woerden

Wist je dat Woerden een noordelijke grensstad was in het Romeinse Rijk? Tussen de zolderbalken van het stadsmuseum ontdek je de 2000-jarige geschiedenis van deze stad en regio. Van Romeins legerkamp naar vestingstad, tot moderne gemeente.

Volg 2000 jaar aan personages
Kunstenaar Cornelis Vreedenburgh, molenaarsvrouw Mabelia of Molukse tante Jo zijn maar een paar van de mensen die je meenemen door de tijd. Ze onthullen waarom de strategische ligging tussen het Sticht en Holland zo belangrijk was. Laten voelen hoe er gestreden werd voor geloof en vrijheid. En waarom carnaval en kaas ertoe doen.

Bekijk de gelaagde skyline
Op de zolder vind je een lang meubel, de skyline van Woerden, waar de vroegere Woerdenaren hun verhaal vertellen. Heb je behoefte aan context? Dan is er de tijdlijn. Meer verdieping? Dan zijn er extra verhalen. Voor de jongste bezoekers is er een kinderspoor.
Wil je niet lezen, maar kijken? Laat je dan verwonderen door de vele vondsten uit de regio. Een Romeinse helm of haarspeld, de kiezen van een neushoorn en zelfs de keutels van een hyena!

'Alles straalt authentieke historie uit '

Danny, Google review

In samenwerking met: Porum, Heijmerink Wagemakers
Fotografie: ┬ęPorum